top of page
Mac Desktop

Här kommer lite information till dig som just fått din fiber aktiverad.

Beroende på om du valt någon av föreningens gruppavtal eller valt ”Öppen Fiber” så kommer tjänsterna (t.ex. Bredband, TV, IP-telefoni) aktiveras lite olika.

 

Tänk på att oavsett vilken av alternativ ni valt nedan, så skall ni vid problem med tjänsten (t.ex. låg hastighet, problem med TV-box eller liknande) alltid kontakta den tjänsteleverantören ni har (t.ex. Telia, Halebop o.s.v.), Tegab har inget med tjänsterna att göra och skall inte kontaktas med detta. Skulle det visa sig vara fel på fibern fram till er kommer tjänsteleverantören kontakta Tegab för åtgärd.

 

Telia gruppavtal:

Varje måndag skickas alla nya adresser som blivit klara, till både Telia och Halebop. Sedan behöver Telia upp till 30 dagar på sig för att läsa in och färdigställa adresserna för aktivering.

Vi återkopplar alltid när Telia är klara med adresserna och vi fått ett datum när de beräknas vara klara, därefter meddelar vi detta till berörd abbonent.

Detta gör ni på http://telia.se/aktivera.

 

Internet kommer igång direkt, medans koderna till TV-boxen kan dröja något. Efter aktiveringen hittar ni all information på "Mitt Telia" (abonnemang, koder och dylikt).

Har ni ADSL bredband från Telia, skall ni kontakta Telias kundtjänst när ni aktiverat abonnemanget på er, då hjälper de er att avsluta ert befintliga Telia-abonnemang.

Om ni vill flytta ert gamla nummer till nya IP-telefonin som ingår, kontaktar ni Telia för portering av numret.

Skulle er adress efter minst 1½ vecka fortfarande inte gå att aktivera via http://telia.se/aktivera, kontaktar ni styrelsen via mail till admin@ommernnedsjon.se. Ta med vilket datum ni fick fibern aktiverad och vilken adress ni bor på.

Halebop gruppavtal:

Halebop brukar det endast ta några dagar innan de aktiverat abonnemanget. Halebop är däremot lite dåliga på att återkoppla när det är klart, så vi uppmanar er att testa på tis-fre veckan efter er fiber blev aktiv och återkoppla till oss om det fortfarande inte fungerar på fredag.

Vill ni börja använda er fiber direkt kan ni ta ett korttidsabonnemang via Zitius portal https://zmarket.se/.

Öppen fiber:

Så fort fibern är aktiverad kan ni koppla in en dator i mediaomvandlaren och gå in på https://zmarket.se/ och beställa de tjänster ni vill ha.

 

Med vänliga hälsningar Styrelsen ÖÖNF

bottom of page