top of page
Frågor & svar

Gruppavtalet

Föreningen erbjuder ett öppet fibernät. Med öppet fibernät menas att du som medlem själv väljer vilka tjänster du vill använda och betala för och exempel på tjänster är TV, bredband och fast telefoni. Två grundläggande val finns, du kan välja en eller flera tjänster i från Zmarket eller en av föreningens två gruppavtal.

Med gruppavtalet från Telia får du som medlem bredband, TV och fast telefoni till ett fast pris per månad under en avtalsperiod på 60 månader.

Med gruppavtal från Halebop får du bredband med en avtalsperiod på 36 månader.

Varför skall vi medlemmar gå in och välja gruppavtal innan vi har tänt upp vårt nät?

Svar: Telia vill förbereda alla beställningar och säkra att all utrustning finns tillgängliga samt lägga in en intern beställning för installatörer som kommer och sätter igång all utrustning och tjänster. Nya medlemmar som kommer med efter juni-juli har fortfarande chans att teckna ett gruppavtal.

 

Får jag byta mitt gruppavtal mot en öppen tjänst i Zmarket om jag efter en tid inte är nöjd?

Svar: Nej, Gruppavtalet ägs av föreningen och kan inte sägas upp mot Telia eller Halebop. Det vi kan göra som förening är att vi kan erbjuda ditt gruppavtal till någon annan medlem.

Om man väljer ex Telias med bindningstid på 60 månader och så kanske man säljer sitt hus innan 60 månader har gått, måste nya ägarna överta det då?

Svar: Ja det följer med fastigheten. Detsamma gäller för medlemskapet i föreningen som man gör ett överlåtelsesavtal på. Har man gruppavtalet, så är det snarare ett försäljningsargument än en belastning, då det efter vi tänt nätet, inte är möjligt att få så fördelaktiga priser förrän nästa förhandling med Telia.

Är du oroad över de 60 månaderna som avtalet är bundet till din fastighet? Inom föreningen kommer vi kunna skriva över sitt gruppavtal till en annan fastighet som kan tänkas vara intresserad.

Hur detta kommer fungera i praktiken kan vi i dagsläget inte informera om, då vi inte har en helhetslösning, och inte är operativa än.

Inte heller om det tillkommer någon extra avgift för flytt av avtal. 
Önskar man bli av med sitt avtal, så är det bara att kontakta styrelsen, så lägger vi upp det på Webbsidan och vår FB sida.
Det är ett väldigt attraktivt pris, så om någon eftersläntare, eller någon annan som missat tåget på ett eller annat sätt får chansen, så lär man med hög sannolikhet nappa på det.

Varför så lång bindningstid, kan man ens ha så lång tid mot privatperson?

Svar: Det är en stor investering för Zitius och för att det inte skall bli en allt för hög avgift för oss måste de kunna sprida kostnaden över flera år. Ja det går att ha så lång bindningstid då avtalet skrivs mot fastigheten och inte mot en person.

Vi som har signerat gruppavtalet och vill ha TV Stor istället, vad skulle det kosta?

Svar:  Det är inte möjligt för oss i styrelsen att ha koll på priser och kampanjer på Telias tillägg och extra tjänster. Alla tillägg måste göras av medlemmarna själva via Telia, inte föreningen. Samtliga kampanjer och priser på dessa tjänster, är under Telias regi gäller för samtliga av Telias kunder.

Vi som har gruppavtalet, har vi bättre priser på tilläggstjänster, och i så fall vilka? 

Svar: Nej, Telia har samma priser för alla.

Vem frågar jag om tilläggstjänster, om jag till exempel vill ha större abbonemang? 

Svar: Kan man ta med kundtjänst, butik eller via mitt telia.

Vad är skillnaden på föreningen tv-paket lagom och de med samma namn på Telias sida?
Var kan jag se vad som ingår i föreningens avtal?

Svar: Det är ingen skillnad. Telia kan ändra utbudet i dom olika paketen, men i så fall är det för samtliga Telias kunder. Vi har endast ett specialpris, inte ett specialutbud, alltså är det exakt samma paket du ser på Telias webbsida.

.

Går det att få högre hastighet på internet till gruppavtalet?

Svar: Ja det går till Telia Triple Play, men då utbudet och pris förändras med tiden ber vi er kontakta Telia för mer information vad de har att erbjuda.

 

Jag/Vi skall sälja mitt/vårt hus, vad gör jag?

Svar: Då abonnemanget tillhör fastigheten så kommer det säljas tillsammans. Ni begär från styrelsen att få ett överlåtelseavtal som ni fyller i tillsammans med köparen. Tänk på att grundutrustningen tillhör föreningen så den måste lämnas kvar i fastigheten.

 

Om jag vill flytta med mig tjänsterna, kan jag det? 

Svar: Nej, det är fastigheten som är ansluten till gruppavtalet.

Behöver jag säga upp mina tjänster hos Telia idag?

Svar: Detta görs i samband med aktiveringen av fibertjänsterna. Man har dubbelt i ca 7-10 dagar.

Ingår avgift till Radiotjänst (tv-licens) i avgiften till operatören Telia?

Svar: Nej, Radio och Tv licensen är statlig, och har ingenting att göra med Telia.

Från och med 1 januari 2019 dras denna avgift från din lön i form av en beskattning.

Mer information hittar du här 

https://www.regeringen.se/regeringens-politik/medier/ny-avgift-ersatter-radio--och-tv-avgiften--fragor-och-svar/

Jag har inte svenskt personnummer, vad gäller?

Svar: Aktiveringen tar några dagar extra. De som väljer gruppavtalet kan aktivera detta via kundtjänst. Övriga tillval behöver man beställa i butik och då ha med papper på ägandeskap av fastighet. Detta för att man inte kan göra kreditbedömning utan svenskt personnummer.

Vad gör jag om jag får faktura för mitt gamla Telia Bredband? 

Svar: Du betalar den som vanligt. Vi fakturerar i förskott. Nästa faktura går bakåt i tiden och ser så allt stämde överens. Blir det då avvikelse får man tillbaka det man betalat för mycket.

Jag har Telia idag behöver jag göra något om jag vill ha gruppavtalet?

Svar: Det enda du behöver göra är att anmäla dig till gruppavtalet så sköter Telia resten.

Kan priserna ändras? 

Svar: Gruppavtalspriset är garanterat under avtalstiden. Alla tillval och hårdvara kan prisändras.

Känner Telias kundtjänst till vårt gruppavtal? 

Svar: Bara vad ert gruppavtal inkluderar, inte ert pris som föreningen har förhandlat fram.

Har vår förening tillgång till personlig service hos Telias kundtjänst gällande vårt gruppavtal? 

Svar: Nej, allt som har med tilläggstjänster utöver det som ingår i gruppavtalet att göra, hanteras av Telias kundtjänst, butik eller via mitt telia som vanligt. Frågor om själva gruppavtalet får du ställa till din förenings styrelse. 

Vad kan föreningens styrelse svara på för frågor gällande vårt gruppavtal? 

Svar: I princip alla frågor som du hittar här. Priset på vårt gruppavtal är det enda som är exkluderat. Alla nya frågor tages tacksamt emot, och kommer publiceras här efter att vi svarat på er nya fråga.

Är vårt svar på en fråga missvisande, eller svår att förstå, så ber vi er påpeka detta, så vi kan formulera om svaret på ett bättre sätt.

När kommer tjänsterna igång? 

Svar: Från datumet som kommuniceras tar det 3-5 arbetsdagar att aktivera alla tjänsterna.

 

Jag hyr ut en fastighet jag själv äger, till den tänker jag teckna gruppavtalet “Triple Play” från Telia, men kan hyresgästen köpa till kanaler eller andra tillägg från Telia för detta gruppavtal.

Svar: Ja hyresgästen kan på sig själv teckna extra kanaler och övriga tjänster som går att köpa till gruppavtalet från Telia, han kommer själv vara betalningsansvarig för dessa. Det är alltså inget som kommer att belastas hyresvärden. Det enda hyresvärden måste stå för är gruppavtalet.

Jag har signerat avtalet men hur vet jag att det har fungerat + får man inget kvitto?

Svar: Kvitto kommer från Oneflow när föreningen har signerat  ditt avtal i retur. Detta sker oftast inom 48 timmar.

bottom of page