status på fiberdragningen

Vecka 52-02

Generellt

Nätet är färdigbyggt till 99,9%, 602 medlemmar aktiverat - 157 kvar.

1-2 tekniker har varit i gång under mellandagarna och från och med 11/1 finns det 3 tekniker i fältet igen. 

 

Tyvärr har Telia driftsatt ett nytt system och omorganiserat så aktivering av Telia tjänsten tar längre tid. Enligt vår kontakt ska det komma på plats under vecka 2.. Se mera under aktiveringsprocessen Aktivering | Ömmern Östra Nedsjön (ommernnedsjon.se). Medlemmar som har fått en faktura på Telia/Halebop grupp tjänsten från 1/1 men inte fått tjänsten aktiverat, krediteras som huvudregel på nästa faktura.

Lövhult Nod (aktiva 97 av 107)

Kvar är sprängningen ned till borrningen 1,3 under meter berg. Sprängning och nytt försök har stått still och det finns fortfarande på agendan att göras för Tegab. Det är även risk för ny borrning då gamla hålet är svårt att hitta. Tegab håller på att se över en lösning nu.

Övrigt nät i Lövhult är klart.

Ödenäs Nod (aktiva 351 av 372)

Nätet är klart runt Ödenäs Noden - det finns enkelte brunnar som måste fyllas. På restlistan har vi 15 medlemmar klara för installation, resterande 10 medlemmar tas in emellan.

Tullebo Nod (aktiva 153 av 279)

Nätet är klart runt Tullebo Noden och aktivering pågår vecka för vecka.

Det finns fortfarande en del fel i nätet som löpande åtgärdas emellan aktiveringar men Tegab’s primära fokus är att aktivera så många som möjligt i första hand.

Vecka 47-51

Generellt

Det grävdes det ca 2.700 meter i perioden. Totalt har vi nått upp på 137,5 km kanalisation av 137,5 km. 2 gräv-lag, 1 blås-lag och 3 tekniker har varit i gång under perioden. 

 

Under vecka 45-47 har Tegab kvalitetssäkrat nätet. Bokningar gick ut runt Tullebonoden vecka 47 och har fortsatt vecka för vecka.

Just nu är 540 aktiva. Se mera under aktiveringsprocessen

Aktivering  Ömmern Östra Nedsjön (ommernnedsjon.se)

Lövhult Nod (aktiva 96 av 107)

Kvar är sprängningen ned till borrningen 1,3 under meter berg. Sprängning och nytt försök har stått still och det finns fortfarande på agendan att göras för Tegab. Det är även risk för ny borrning då gamla hålet är svårt att hitta. Grävning runt Torskabotten, ca 210 meter samt 3 landfästen är klara. Ingen mer grävning kvar..

Ödenäs Nod (aktiva 351 av 372)

Samförläggning med Vattenfall vid Stora Färgen är helt klart. På restlistan har vi 15 medlemmar klara för installation, resterande 10 medlemmar tas in emellan..

All sjökabelförläggning inklusive landfästen är klara i Ömmern. All grävning runt Ödenäs är klart.

Tullebo Nod (aktiva 93 av 279)

Nodhus driftsätts av Zitius den 30/11. Grävning klart runt Tubbared och Tullebo. Skarvning och blåsning klart, enstaka finns fortfarande kvar att göra. Aktivering pågår vecka för vecka.

Tegab har 2 tekniker i gång vecka 52+53. Det finns en del fel i nätet som löpande åtgärdas emellan aktiveringar men Tegab’s primära fokus är att aktivera så många som möjligt i första hand.

Vecka 46-48

Generellt

Det grävdes det ca 500 meter i perioden. Totalt har vi nått upp på 134,8 km kanalisation av 137,5 km. 2 gräv-lag, 1 blås-lag och 3 tekniker har varit i gång under perioden. 

 

Under vecka 45-47 har Tegab kvalitetssäkrat nätet. 

Bokningar skulle ha gå ut under vecka 46 till Lunkebäcken, Tubbared och Tullebo men Tegab han inte men nu är Lövhult skickat och övriga följer snarast.

Lövhult Nod (aktiva 64 av 107)

Kvar är sprängningen ned till borrningen 1,3 under meter berg. Sprängning och nytt försök har stått still och det finns på agendan att göras för Tegab. Det är även risk för ny borrning då gamla hålet är svårt att hitta. Grävning runt Torskabotten, ca 210 meter samt 3 landfästen är klara. Aktivering av 39 medlemmar sker under vecka 49.

Ödenäs Nod (aktiva 351 av 372)

Samförläggning med Vattenfall vid Stora Färgen är helt klart. På restlistan har vi 13 medlemmar klara för installation, resterande 12 medlemmar tas in emellan..

All sjökabelförläggning inklusive landfästen är klara i Ömmern. All grävning runt Ödenäs är stort set klart.

Tullebo Nod (aktiva 0 av 279)

Nodhus driftsätts av Zitius den 30/11. Grävning klart runt Tubbared och Tullebo till 99%. 

Kvar att gräva, ca 800 meter som är startat skrivende stund.

Skarvning och blåsning klart, enstaka finns fortfarande kvar att göra.

 

Bokningar för installation av mediaomvandlaren ska enligt Tegab skulle ha gått ut under vecka 46 men hann inte. Måste ske senast under vecka 49 för aktivering till vecka 50-51 med ca 120 fastigheter runt Tullebo och Lunkebäcken.

Senaste informationen från Tegab 2020-11-16

 

Kvalitetsmätningarna med korrigeringar ska bli klar för största delen av Tullebo noden denna vecka. 

Tegab planerar att skicka ut bokningsmail i denna vecka med. 

Det blir i första hand Lunkebäcken, Tullebo och Hålan vid Lövhult som blir bokningsbara i vecka 49-50-51. Ca 112 fastigheter med en tekniker.

 

Föreningen har begärt att Tegab skall tillsätta en tekniker till, så att 220 fastigheter kan aktiveras innan jul, Resten blir efter nyår. 

Ömsesidig hänsyn måste tas i rådande Corona läge vid dessa besök/installationer. Generellt får teknikerna mycket bra betyg av medlemmarna på deras approach vid besök. 

Det saknas fortfarande en ca 40 fastigheter (primärt Tubbared Sidan) av 272 fastigheter runt Tullebo Noden att bli klara med diverse arbeten. 3 tekniker jobbar med detta. 

Ett extra grävlag är tillsatt för de 3 långa sträckningar som är kvar.

Ett grävlag hanterar diverse jobb som är kvar i hela området samt blåsstopp

Efteranslutningar tas separat efter besiktning. Just nu är det cirka 16 potentiella anslutningar finns på listan.  

 

Information från Föreningen

Gällande föreningens portal Fiberekonomi, så upplever denna tjänst problem när man använder sin mobiltelefon. 

Det kommer en uppdatering av programvaran första kvartalet av 2021 som kommer fixa denna bugg. 

Tills dess rekommenderar vi att använda en dator för att logga in på mina sidor hos Fiberekonomi.

Vecka 43-45

Generellt

Det grävdes det ca 600 meter i perioden. Totalt har vi nått upp på 134,3 km kanalisation av 136 km. 1 gräv-lag, 1 blås-lag och 5 tekniker har varit i gång under perioden. Ett extra grävlag startar i slutet på vecka 45 för dom långa sträckningar. 

 

Passiva nätet runt Tullebo nod är till 90-95% klart, resterande 5-10% jobbar Tegab med att klargöra. Likaså är LövhultNolhaga/Hålan klart så när på 8 medlemmar. Under vecka 45 har Tegab kvalitetssäkrat största delen av nätet. 

Enligt Tegab är planen att bokningar ska gå ut under vecka 46 till Lunkebäcken, Tubbared och Tullebo när kvitto finns för kvaliteten. 

Lövhult Nod (aktiva 64 av 107)

Ett försök att tryck-borra till 4 medlemmar gjordes i vecka 33. Tyvärr behövdes det sprängning då borrningen slutade under 1,4 meter berg. Sprängning och nytt försök har stått still, det finns på agendan att göras. Det är även risk för ny borrning då gamla hålet är svårt att hitta. Grävning runt Torskabotten, ca 210 meter samt 3 landfästen påbörjas vecka 46-47. Enligt Tegab måste nätet kvalitets uppmätas innan bokningar skickas ut i Nolhaga / Hålan.

Ödenäs Nod (aktiva 351 av 372)

Samförläggning med Vattenfall vid Stora Färgen är helt klart. På restlistan har vi 5 medlemmar klara för installation, resterande 17 medlemmar påbörjas vecka 46.

All sjökabelförläggning inklusive landfästen är klara i Ömmern. Kvar att gräva till 2 medlemmar, ca 1400 meter som är påbörjat i slutet på vecka 45. 

Tullebo Nod (aktiva 0 av 279)

Nodhus är driftsatt och inmätning pågår. Grävning klart runt Tubbared och Tullebo till 98%. 

Kvar att gräva, ca 1000 meter inom 2-3 veckor.

Snart är skarvning och blåsning klart, ganska många blåsstopp har åtgärdas. Få är kvar.

 

Inmätning av nätet är till största delen klart under vecka 45. Bokningar för installation av mediaomvandlaren ska enligt Tegab börja gå ut under vecka 46. Allt hänger på att Tegab får ett bra kvitto på dämpningsmätningarna. 

kontakta oss

Gamla Ödenäsvägen 99

441 95 Alingsås

info@ommernnedsjon.se

När ni klickar på skicka knappen. så godkänner ni även vår policy i enlighet med GDPR. Läs vår Policy här...

© 2018 by Ömmern Östra Nedsjöns Fiber.